A POLAGRA FOOD już za miesiąc!

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD w Poznaniu od lat kojarzą się z pożegnaniem lata. W tym roku, projekt odbędzie się w samym środku wiosny, w dniach 8-10 maja. Nowy termin to nie jedyna zmiana w obrębie tej najbardziej znaczącej w Polsce imprezy wystawienniczej dla sektora spożywczego.

Żywność z całego świata

Na tegorocznej ekspozycji zaprezentują się między innymi polska branża mleczarska i przetwórstwa mięsnego, firmy przetwórstwa owocowo-warzywnego oraz produkujące słodycze, herbaty, napoje, przyprawy i produkty spożywcze eko, które mocno koncentrują swoje działania na pozyskaniu nowych odbiorców zza granicy, ale też intensywnie pracują nad ofertą dla rynku krajowego. Oprócz polskich przedsiębiorców nie zabraknie również producentów żywności, m.in. z Belgii, Białorusi, Chin, Francji, Hiszpanii, Holandii, Korei, Litwy, Macedonii, Niemiec, Sri Lanki, Szwajcarii, Ukrainy, Węgier czy Włoszech.

Sprawdź produkty nagrodzone Złotym Medalem MTP i nowości wystawców targów POLAGRA FOOD >>>

Polagrowa kampania proeksportowa

Międzynarodowo będzie nie tylko w gronie wystawców, ale także w grupie zwiedzających. Do udziału w targach zapraszani są bowiem, oprócz polskich przedsiębiorców – właścicieli hurtowni i sklepów spożywczych czy kupców z sieci handlowych, przedstawiciele kadry kierowniczej dużych grup hurtowni i sieci supermarketów oraz importerzy i dystrybutorzy produktów spożywczych zza granicy. To z myślą o nich przygotowaliśmy program Hosted Buyers, który łączy potrzeby eksportowe zgłaszane przez polskich producentów z zapotrzebowaniem rynków zagranicznych, a przy tym pozwala komfortowo, pod opieką dedykowanych opiekunów, odwiedzić targi. – objaśnia Edyta Bonin-Kanikowska, Dyrektor Projektu POLAGRA FOOD.

Maksimum wiedzy o rynku

Nowością podczas tegorocznych targów będzie otwarta strefa szkoleniowa zlokalizowana
w jednym z pawilonów. Na scenie pojawią się branżowi eksperci, którzy poruszą szereg tematów dedykowanych zarówno producentom żywności, jak i jej dystrybutorom, dotyczących m.in. optymalizacji produkcji, wymogów związanych ze znakowaniem produktów, praktyk zakupowych współczesnych nabywców czy budowania silnych marek własnych.

Sprawdź program szkoleń i wykładów podczas targów POLAGRA FOOD >>>

Dodatkowo, w specjalnej strefie, odbędzie się także spotkanie z belgijskimi producentami mięsa wieprzowego i wołowego. Organizatorem misji, przy udziale Flanders Investment & Trade, jest VLAM vzw Belgian Meat Office – instytucja zrzeszająca firmy i promująca belgijskie mięso. Do rozmów zapraszani są polscy przetwórcy mięsa, zakłady mięsne, producenci dań gotowych, firmy pośredniczące w zakupie i sprzedaży mięsa w Polsce. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, ale wymagana jest wcześniejsza rejestracja.

Czytaj wydanie specjalne magazynu POLAGRA NEWS

Z przyjemnością zapraszamy do lektury nowego wydania Poznańskiego Magazynu Targowego „Polagra News”, w którym prezentujemy produkty spożywcze o wysokiej jakości, nagrodzone prestiżową nagrodą, jaką jest Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz nowości wkraczające na sklepowe półki, przygotowane z myślą o rosnących potrzebach konsumentów i ich otwartości na nowe smaki. Polecamy również artykuły, w których eksperckim okiem przyglądamy się branży spożywczej, zachowaniu konsumentów i ich preferencjom.

Zapraszamy do lektury!

[kliknij w okładkę i czytaj]

polagra_news_2018.png

Czas więc na zmianę przyzwyczajeń, bo kolejna POLAGRA FOOD już za kilka tygodni
(8-10.05.2018). To będą trzy dni intensywnych spotkań biznesowych, a do tego liczne szkolenia oraz wykłady o tematyce branżowej.

Więcej informacji: www.polagra-food.pl.

Wstecz

Patroni Medialni







Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact