CLEAN LABEL: Nowość produktowa Uniferm

Przy okazji targów Polagra Tech po raz kolejny stawiamy na dodatkową promocję firm, które w swoich portfolio posiadają mieszanki piekarskie i cukiernicze, komponenty lub dodatki do żywności uwolnione oraz oczyszczone m.in. z substancji E. Prezentujemy pierwszy zgłoszony w tym roku produkt – nowość z rodziny UNIFERM.

Podczas gdy konsumenci poszukują coraz nowszych gatunków zbóż, urozmaicenia smaku, wzrasta popularność wciąż nie tak jeszcze powszechnego orkiszu. UNIFERM wyszedł naprzeciw oczekiwaniom rynku tworząc nowość z linii FermFresh®. To  gama świeżych produktów fermentacyjnych z rodziny UNIFERM. Dzięki naturalnym składnikom,  łagodnemu procesowi dojrzewania i zdefiniowanym warunkom procesu fermentacji opracowano produkty o nieporównywalnej świeżości i pełnej przyjemności płynącej z konsumpcji pieczywa. Nowy produkt UNIFERM FermFresh® Dinkel to wstępnie sfermentowane, całe ziarna orkiszu, dopełnione zakwasem orkiszowym, wzbogacone miodem. Nie zawiera on żadnych „E” składników.

Zawiera ponad 50% składników pochodzenia orkiszowego, w tym przede wszystkim całe ziarna pszenicy  orkiszu oraz zakwas z pszenicy orkisz. Ponadto  wzbogacanie produktu o naturalny miód pszczeli  ma bezpośredni wpływ na urozmaicenie smaku jak i wygląd pieczywa. Kompozycja orkiszu i miodu to niespotykane dotąd połączenie w pieczywie.

Składniki produktu:

  • Pszenica orkisz (ziarna słodu pszenicy orkisz, całe ziarna pszenicy orkisz) (32%)
  • Woda
  • Zakwas orkiszowy (21%)
  • Miód (6,5%)
  • Cukier
  • Sól
  • Ocet jabłkowy
  • Cukier karmelizowany

Więcej informacji na stronie internetowej: www.uniferm.pl.

Wstecz

Patroni Medialni







Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact